Het Atomium, een monument met ballen

| 2 min read

Het Atomium, een monument met ballen

Het Atomium was oorspronkelijk gebouwd voor de Wereldexpositie van 1958 en is intussen één van de meest bekende monumenten van het land geworden. De negen bollen stellen de atomen van een ijzerkristal voor dat 165 miljard keer is vergroot. Ze staan symbool voor het geloof in wetenschappelijke vooruitgang en nucleaire energie, dat typerend was voor die periode.

Wanneer je Brussel bezoekt, moet je toch één selfie met het Atomium in je fotoalbum hebben staan. Dat is namelijk onweerlegbaar bewijs dat je in Brussel bent geweest. Als je een ticket koopt, kan je het monument ook langs binnen bezoeken, door de buizen zoeven op een futuristische roltrap en de tijdelijke en permanente tentoonstellingen bekijken die in de verschillende bollen plaatsvinden. De permanente tentoonstelling in de lager gelegen bollen gaan over de geschiedenis van het Atomium. De bovenste bol biedt een mooi panoramisch uitzicht van 360 graden over de omgeving.

Wil je je gezelschap verrassen met een etentje tussen de wolken? Boek dan een tafeltje in het gastronomische restaurant in de bovenste bol waar ze verfijnde Belgische keuken serveren. De prijzen liggen wat aan de hoge kant, maar dat valt te verwachten voor zo'n unieke locatie.

Het hele jaar deur gebeuren er ook allerlei evenenementen in het park rond het Atomium. Zo heb je bijvoorbeeld het Vuurwerk van Laken waarbij er in de zomer vijf vrijdagen op rij een spetterende vuurwerkshow wordt georganiseerd.

Praktisch

  • Elke dag open, van 10u to 18u
  • Een ticket voor volwassenen kost 15 euro. Kinderen, studenten, leerkrachten, senioren en groepen komen in aanmerking voor een korting.
  • Bestel je ticket op voorhand, zo hoef je niet aan te schuiven en win je tijd.
  • Als je een Brussels Card hebt, krijg je 25% korting op de toegangsprijs van het Atomium. Met de Brussels Card heb je gratis toegang tot de meeste Brusselse musea gedurende 24, 48 of 72 uur (afhankelijk van de formule die je kiest). Er is ook een formule van de Brussels Card waarbij het openbaar vervoer is inbegrepen.
  • Meer informatie op de website van het Atomium en de website van het restaurant
  • Hoe geraak je er? Neem de metro naar Koning Baudewijn (lijn 6) en stap af aan Heizel.

Selfie aan het Atomium

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later