Vuurwerk van Laken

| 2 min read

Vuurwerk van Laken

Is dit het begin van een nieuwe traditie? Laten we hopen van wel! Deze zomer vindt naast het Atomium op het Heizelplateau de tweede editie van het Vuurwerk van Laken (of 'Feux de Laeken' in het Frans) plaats. Vijf vrijdagen op een rij laat een spectaculaire show zowel de Brusselse hemel als het Atomium schitteren! In afwachting van het vuurwerk, kan je in een tijdelijk animatiedorp terecht voor foodtrucks, muziek en andere kindvriendelijke activiteiten.

Feux de Laeken (fireworks), Brussels

Over het Vuurwerk van Laken

Elke vrijdag krijgt een vuurwerkkunstenaar de kans om het publiek te verbazen met zijn pyrotechnisch talent. En wat niet onbelangrijk is: dit magische evenement is volledig gratis.

Voor de gelegenheid stellen een heleboel kraampjes zich op bij Atomium die niet alleen eten en drinken verkopen, maar ook verschillende activiteiten aanbieden in afwachting van het vuurwerk. Raadpleeg de website van Visit Brussels voor het exacte programma.

Nuttige info voor fotografen

Een tip voor de fotografen: vanaf de kraampjes heb je het beste zicht op het vuurwerk zelf, maar voor geslaagde foto's van het Atomium met het vuurwerk op de achtergrond, is het beter om naar het Louis Steensplein te gaan, aan de andere kant van het Atomium.

Persoonlijk moet ik mijn vaardigheden inzake vuurwerkfotografie nog wat bijschaven, maar gelukkig zijn er elk jaar vijf herkansingen :-)

Feux de Laeken (fireworks), Brussels Feux de Laeken (fireworks), Brussels

Praktische informatie

  • Neem de metro naar de halte Heizel en loop vanaf daar naar het Atomium. Als je van plan bent om met de metro ook terug te keren, moet je wel onthouden dat de laatste iets na middernacht vertrekt. Geen paniek; je hebt genoeg tijd om het vuurwerk tot het einde te bekijken. Onthoud gewoon op dat na het spektakel nog slechts één of twee metro's richting het centrum zullen terugkeren.
  • Waar? Het Heizelplateau, aan de voet van Paleis 5
  • Wanneer? 26 juli, 2 augustus, 16 augustus, 9 augustus en 23 augustus (voor het jaar 2019)
  • Het begint om 23:00 en duurt ongeveer 45 minuten
  • Elke vrijdag tijdens het Vuurwerk van Laken kan je het Atomium na de normale openingsuren bezoeken. Een ticket voor Atomium After Hours (Nocturnen) kost 15 euro en biedt je toegang tot 21u30. Ook het restaurant in de bovenste bol van het Atomium blijft open tijdens deze magische avonden.

Feux de Laeken (fireworks), Brussels

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later