STAM

| 2 min read

STAM

STAM is een gezellig café in Elsene, niet te ver van het Bonifaasplein. Wanneer 's avonds wij in de buurt zijn en zin hebben in een biertje, vind je ons vaak bij STAM of bij L’Athenée, allebei kleine cafeetjes met een groot terras die op een steenworp van elkaar liggen. Het was weer lang geleden, dus nu keerden we terug naar STAM.

Laten we beginnen met een weetje. Wist je dat hier vroeger een bakkerij was met een leuke tegelvloer? Die vloer hebben de nieuwe uitbaters niet alleen bewaard, ze hebben zich zelfs op het motief gebaseerd voor het logo van STAM. Er is niet heel veel zitruimte binnen, maar het is er wel leuk ingericht met houten meubilair en gietijzeren elementen. Overdag is het een fijne plek om koffie te drinken, de krant te lezen of zelfs om wat te werken.

STAM, bar in Ixelles - Brussels STAM, bar in Ixelles - Brussels STAM, bar in Ixelles - Brussels STAM, bar in Ixelles - Brussels

Hoewel wij tot nu toe enkel naar STAM zijn geweest om er iets te drinken, is het ook mogelijk om er te brunchen of te lunchen. Verwacht je aan niet aan exclusieve maaltijden, maar ze hebben er blijkbaar wel uitzonderlijk lekkere burgers en frietjes.

De bierkaart is niet uitzonderlijk uitgebreid, maar ze bieden wel een gevarieerde selectie aan, dus je vindt er sowieso wel iets dat je graag drinkt. De prijs liggen tussen 2 euro voor een pintje en 4,50 à 5 euro voor een streekbier. Ze hebben ook een groot aanbod aan cocktails die rond de 8-9 euro kosten. Het is iets goedkoper als je per liter bestelt ;-)

Op een zonnige dag of een warme zomeravond, vind ik het bijzonder fijn om op hun buitenterras te zitten dat wat studentikoos aanvoelt dankzij de lange tafels en banken. 's Ochtends vroeg al baadt het terras in zonlicht, wat verklaart waarom het zo snel vol zit. 's Avonds zorgt het straatlicht dan weer voor een gezellige, ontspannen sfeer.

STAM, bar in Ixelles - Brussels

Praktisch

  • Address: Bouréstraat 1, 1050 Elsene
  • Openingsuren: Elke dag open van 9 uur 's ochtends to 1 uur 's avonds.
  • Meer informatie op de Facebookpagina van STAM

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later