L'Athenée

| 1 min read

L'Athenée

Op het pleintje voor de Sint-Bonifatiuskerk in Elsene is het altijd druk in de vele bars en restaurants. Weinig mensen weten echter dat er achter de plein ook een plein ligt, waarin de bar L’Athenée is gevestigd. Dit is één van mijn favoriete plekken om op een mooie zomeravond rond te hangen.

L'Athenee, a nice bar in Ixelles

De bar is zelf vrij klein, maar de oppervlakte wordt snel uitgebreid wanneer ze op mooie dagen hun terras openzetten op het plein. Aangezien er in de straten rondom niet te veel verkeer is, is het plein een rustige en ontspannen plek om buiten met vrienden rond een biertje te kletsen op een warme avond.

Wanneer het koud is of regent, valt er overdag niet veel te beleven in L’Athénée. ’s Avonds daarentegen zou je denken dat alle inwoners van Elsene samenkomen rond de kleine houten tafels van deze bruine kroeg. L’Athenée is een eenvoudige bar zonder allures en net daardoor krijgt hij zoveel karakter.

L'Athenee, a nice bar in Ixelles

Wat ik ook fijn vind aan dit café, is de uitgebreide en originele bierkeuze. Ze serveren veel artisanale bieren van verschillende kleine Brusselse brouwerijen en hebben altijd wel lekker bier van het vat. De prijzen hier liggen ook lichtjes lager dan aan de voorkant van de kerk.

L'Athenee, a nice bar in Ixelles

Praktische informatie

  • Adres : Jules Bouillonstraat 2, Elsene
  • Het café is elke dag open van 10:00 tot ...

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later