La Lunette

| 2 min read

La Lunette

Brasserie La Lunette ligt op het Muntplein, waardoor een handige rustplek biedt aan de zwerm shoppers die uit de Nieuwstraat komen. Hier kan je zowel terecht voor een hapje als voor een drankje. Als ik erheen ga, is het voor het bier… dat wel in een heel speciaal glas wordt geserveerd.

Brasserie La Lunette, Brussels

La Lunette bestaat sinds 1853 en is vernoemd naar het astronomische observatorium dat vroeger in de buurt lag. Hoewel het café al heel lang bestaat, voelt het niet bepaald erg oud of authentiek aan. De meubels en inrichting zijn nogal klassiek. Het is ook een beetje toeristisch en de prijzen liggen aan de duurdere kant.

Brasserie La Lunette, Brussels

Toch zijn er enkele goede redenen om erheen te gaan. La Lunette ligt op het Muntplein, naast het operagebouw van de Munt. Als je dorst hebt na het optreden, of als je honger hebt van het winkelen in de Nieuwstraat, dan biedt La Lunette verlossing. Aangezien ik er nog nooit gegeten heb, kan ik daar niets over zeggen, maar ik kan je wel iets vertellen over de drankkaart.

De bierkeuze is relatief uitgebreid. Een beetje duur, maar nog niet heel overdreven. Als ik erheen ga, bestel ik sowieso een bier in hun speciale ‘Lunette-glas’.

Brasserie La Lunette, Brussels

Dat is een enorme champagnecoupe waar één liter bier in kan. Deze glazen verschenen na de Tweede Wereldoorlog, toen ze werden gebruikt voor geuze. Een standaard Lunette kost 10,80 EUR en daarvoor krijg je een liter pils. Als jij (en je lever) het aankunnen, kan je ook een ‘Lunette Spécial’ bestellen, waarmee je om het even welk ander bier van de bierkaart kan kiezen. Welk bier drink je echt héél graag? ;-) Een andere (meer verstandige?) optie is om één Lunette Spéciale te delen met je gezelschap. De prijs voor een speciaalbier in een Lunette-glas is 14,40 EUR.

Bij La Lunette hebben ze ook nog een ander speciaal glas dat Zjievereir wordt genoemd. Hierin zitten heel kleine gaatjes juist onder het logo. Als je je drinkpartner voor de gek wil houden, moet je dit glas voor hem bestellen en probeer dan maar je lach in te houden wanneer hij bij elke teug bier over zichzelf morst. Hou me op de hoogte als je dit uitprobeert, want ik heb het glas zelf nog nooit van dichtbij gezien!

Brasserie La Lunette, Brussels Brasserie La Lunette, Brussels

Praktische informatie

  • Adres: Muntplein 3, 1000 Brussel
  • Elke dag open van 9u 's ochtends tot 1u-2u 's nachts. 's Zondags is het open van 10u tot middernacht.

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later