Halloween in Brussel

| 6 min read

Halloween in Brussel

Ook al is Halloween geen traditioneel Belgisch feest, toch doen we graag mee aan deze uit Amerika overgewaaide griezeldag. Vooral in Brussel vind je een breed gamma aan enge films, griezelige brunches en fantastische kinderactiviteiten... Genoeg activiteiten om je de hele nacht wakker te houden! Hieronder vind je een overzicht van Halloweenactiviteiten in Brussel.

1 Iets drinken rond een grafkist

Le Cercueil is één van de engste bars in Brussel en ligt superdicht bij de Grote Markt. Aan het einde van een donker steegje kom je in een donker café waar het net het hele jaar door Halloween is. Wat meteen opvalt, zijn de grafkisten die nu dienst doen als tafel. Hoewel de meesten zijn afgesloten met een houten deksel, is er ook eentje met een glasplaat waar je doorheen kan kijken en oog in oog komt met een eng skelet. Over de presentatie van de drankjes is er ook goed nagedacht: naast een grote keuze aan cocktails met obscene namen, hebben ze er ook een speciale biercocktail die wordt geserveerd in een schedelvormige tas.

Halloween in Brussels Halloween in Brussels

2 Halloweenfestival in Sint-Gilles

Op 31 oktober verzamelen alle monsters, trollen, golems en heksen in Sint-Gillis voor een griezelige Halloweennacht. In het Pierre Pauluspark en op het Louis Moricharplein worden er allerlei leuke familieactiviteiten georganiseerd. Je kan er genieten van een fantastische lichtshow, concerten, enge verhalen, jongleertrucjes... Om 19u kan je je ook aan een knallend vuurwerk verwachten.

Vervolgens leid een monsterparade je naar het Museum voor Fantastische Kunst waar 'Halloweenman' snoepjes rondstrooit van op de eerste verdieping van het museum; In het Centrum voor Fantastische Kunst, dat een paar straten verder ligt, kan je verder nog van een uitgebreid Halloweenprogramma genieten met pannnenkoeken en griezelige activiteiten.

Halloween in Brussels

Meer informatie op de pagina van de Centre d'Art Fantastique.

3 Verken Brussel ondergronds

Hoewel het geen typische Halloweenactiviteit is, is er toch geen betere periode om deze ongewone Brusselse musea te bezoeken. In het Riolenmuseum daal je af in een ondergrondse tunnel langs het riolennetwerk en de overdekte Zennerivier. Als je goed oplet, ontmoet je er misschien rioolmonsters, zoals zeedraken en waterslangen.

Halloween in Brussels - Sewer museum

Vampieren daarentegen zijn dol op het Coudenbergmuseum, aangezien daar ook een paar ondergrondse gangen zijn waar de zon nooit schijnt. Dit zijn de ondergrondse fundamenten van het voormalige Coudenbergpaleis. Tijdens deze ondergrondse wandeling in het hart van Brussel, leer je ook iets bij over de Brusselse geschiedenis.

Halloween in Brussels - Coudenberg

4 Halloweenbrunch in het Hard Rock Café

Het Hard Rock Café organiseert elk jaar zijn traditionele Halloweenbrunch die ook gekend is als de Lil’ Monstars Breakfast. Zowel kinderen als volwassen zijn dan welkom in een spookachtig kader voor een heerlijke Halloweenbrunch. Terwijl jij à volonté je buikje vol smult, kunnen de kinderen deelnemen aan speciale Halloweenactiviteiten. Zo kunnen ze bijvoorbeeld hun eigen toppings maken of zich laten schminken als hun favoriete monster. Deze familiebrunch vindt plaats op zondag 27 oktober en kost 17,95 EUR voor volwassenen en 11,95 EUR voor kinderen.

Op 31 oktober organiseert het Hard Rock Café een Halloweenparty. Trek je griezeligste outfit aan voor een feestje met een DJ die tot 's avonds laat de beste plaatjes draait. Ook het personeel zal speciaal gekleed zijn voor de gelegenheid, wat meteen voor een geweldige sfeer zorgt. Probeer zeker eens de speciale Halloweencocktail... als je het aandurft!

Halloween in Brussels

5 Pharmacie Anglaise

Pharmacie Anglaise is een cocktailbar die is gehuisvest in een voormalige apotheek, vlak bij het Coudenbergmuseum dat we hierboven als bespraken. Het 19de-eeuwe intereur is behouden, maar er zijn wel wat bizarre elementen aan toegevoegd. Flesjes met op sterk water gezette dieren, een grote opgezette beer in de inkom en een enge opgzette leeuw wat verder binnen. Dit rariteitenkabinet biedt dus een perfect kader voor aan Halloween-apéro. De mooi afgewerkte cocktails getuigen van een grote deskundigheid en uitstekende smaak.

6 Bezoek het Museum van de Fantastische Kunst

Het is moeilijk dit museum te omschrijven, aangezien het iets is tussen een spookhuis en een museum voor surrealistische kunst. Wat vaststaat, is dat het een eccentrieke plek is met lichaamsdelen van cyborgs, vampierencocoons en terminatorhoofden. Het bizarre wordt er uitgedrukte via verschillende kunstvormen: schilderijen, illustraties, beeldhouwwerken, film- en geluidsfragmenten... Alles wat je er ziet, houdt verband met het fantastische, het bizarre of het surrealistische. Sommigen zullen het ervaren als vreemd, anderen zelfs als eng, maar in elk geval is het sowieso een geweldige Halloweenuitstap. De tentoonstelling is uitgestald over de drie verdiepen van een Patriciërshuis in Sint-Gillis.

Halloween in Brussels

7 Halloween Night in de bioscoop

Wie Halloween zegt, zegt bloederige slachtpartijen, vleermuizen en spinnen, spookhuizen en talloze andere spannende momenten die ervoor zorgen dat je op het tipje van je stoel zit. Dit zijn alvast enkele elementen van het Halloweenprogramma dat Kinepolis Brussel voor jou heeft opgesteld. Op 31 oktober zal een enge filmmarathon met drie verschillende films je laten sidderen en beven tussen 20u en 3u 's ochtends. Op het programma van 2021 staan Halloween Kills, Last Night in Soho en Antlers. Tussendoor krijg je lekkere snacks. Breng je vrienden mee en hou je klaar voor een huiveringwekkende nacht. Je kan online een ticket kopen voor 29,95 EUR.

Halloween in Brussels

8 Eet enge pralines

Rond Halloween creëren veel chocolatiers speciale pralines rond het Halloween-thema in de vorm van pompoenen, skeletten... Noem maar op. Bewonder de originele creaties van de chocolatiers in je buurt en neem er mee naar huis om op Halloweenavond te eten terwijl je naar een enge film kijkt. Een van die chocolatiers is Passion Chocolat in Sint-Pieters-Woluwe of aan de Zavel.

Halloween chocolated

9 Smullen met Halloweendonuts

Bijna alle bakkerijen pakken uit met speciale Halloween-creaties. Kijk eens wat er in de etalages van je plaatselijke bakker ligt. Verder zijn er in Brussel ook meerdere winkels van Dunkin Donuts die elk jaar weer een speciaal Halloween-assortiment aanbieden.

Dunkin Donuts Halloween

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later