Originele ideeën voor een vrijgezellen in Brussel

| 5 min read

Originele ideeën voor een vrijgezellen in Brussel

Je beste vriend gaat trouwen en als zijn getuige is het jouw taak om een memorabel vrijgezellenfeest te organiseren. Heb je al overwogen om dat vrijgezellenweekend in Brussel te laten doorgaan? Deze stad biedt niet alleen heel veel drinkgelegenheden, maar ook een aantal heel originele vrijgezellenactiviteiten die er sowieso een geweldig weekend van maken.

Bijlwerpen

Een goed verhaal begint met een bijl en een biertje. Dat is althans de slogan van Woodcutter, een relatief nieuw concept in Brussel. En toegegeven, bijlwerpen is net een tikkeltje spannender dan pakweg darten. Tijdens een korte introductie zal de coach aan de groep uitleggen hoe je de bijl vasthoudt en naar een houten doelwit mikt.

Zodra iedereen de techniek onder de knie heeft, kan je de toekomstige bruidegom uitdagen tijdens een spelletje waarbij je zo dicht mogelijk bij de roos moet werpen om punten te verdienen. Of misschien kan de coach jullie nog wat leuke trucjes leren. Terwijl andere groepsleden met oude oorlogswapens slingeren, kan je een biertje van een microbrouwerij bestellen en de bijlwerpkunsten van je vrienden observeren. Blijf wel op een veilige afstand om niet per ongeluk onthoofd te worden.

Voor gelegenheden als een vrijgezellen worden er speciale arrangementen aangeboden. Voor groepen van minstens 10 personen, betaalt elke deelnemer 20 euro per uur (in plaats van 17 euro) en de toekomstige bruid mag dan gratis deelnemen. Een eerste ronde aan drankjes is hierbij inbegrepen. Dezelfde voorwaarde gelden voor een sessie van twee uur, waarbij de prijs per persoon dan 40 euro is. Meer informatie op de website van Woodcutter.

Urban Axe-Throwing

Bierwandeling door Brussel

Het nadeel aan grote vrijgezellengroepen is dat sommigen Brussel al goed zullen kennen, terwijl het voor anderen de eerste keer is. Daarom zal een klassieke rondleiding niet iedereen aanspreken en (eerlijk gezegd) zou dat ook een beetje saai zijn voor een vrijgezellenfeest. Dat is niet het geval met de Brusselse Beer Tasting Tour! Tijdens deze rondleiding bezoek je het centrum van Brussel terwijl de gids uitleg geeft over de Brusselse biercultuur en -geschiedenis. En het goede nieuws is dat het niet enkel bij theorie blijft, je zal ook vijf verschillende cafés bezoeken en er telkens een ander bier mogen proeven.

De gidsen zijn heel professioneel, maar blijven toch heel toegankelijk. Het zal niet lang duren vooraleer jullie hem in de groep opnemen als “één van de maten”. Zeker bij een vrijgezellen is het aangeraden om een privétour voor je groep te boeken. Neem contact op met de gidsen voor meer informatie.

Brussels Beer Tasting Tour

Houd de toekomstige bruidegom voor de gek met een speciaal bierglas

Het café La Lunette op het Muntplein is op zich niet zo heel bijzonder, maar hun glazen zijn dat wel. Naast het speciale ‘La Lunette’-glas waar een liter bier in kan, hebben ze ook een ‘Zjievereir’-glas dat je voor de aanstaande bruidegom moet bestellen. In dat glas zitten er kleine gaatjes net onder het logo waardoor je vriend bier over zichzelf zal morsen telkens hij probeert te drinken.

Perforated glass at La Lunette

Waan je in de toekomst via Virtual Reality Games

Je hoeft geen hardcore gamer te zijn om plezier te hebben met virtual reality games, wat dit een perfecte activiteit maakt voor gemengde groepen. Via een speciaal masker, hoofdtelefoon en microfoon beland je in een driedimensionale omgeving die helemaal interactief is. Tijdens het multiplayer-spel ontmoet je je vrienden in die virtuele wereld en samen vechten jullie tegen draken, orks, zombies… Futurist Games heeft een aanbod van ongeveer 30 verschillende games, en ook nog enkele “VR Experiences”. Bij die laatste is de bedoeling niet om te winnen, maar gewoon om helemaal overweldigd te worden door de ongelooflijke sensatie van virtual reality. In één van die spellen neem je lift naar het dak van een wolkenkrabber waar je over een heel smal plankje moet lopen… Durf jij te springen? Het is misschien maar een spel, maar je zal je hart voelen kloppen!

Futurist Games ontvangt de vrijgezellengroep met open armen. De coaches zijn heel chill en zetten zich in om er een leuke belevenis van te maken voor de hele groep. Je betaalt er 30 euro per uur/per persoon. Meer informatie over de tarieven en games op de website van Futurist Games.

Virtual Reality Games Brussels

Neem het op tegen de toekomstige bruidegom tijdens een laser tag battle

Laser Games zijn een fijne binnenactiviteit die zowel voor grote als kleine groepen geschikt is. Space Laser Games is gehuisvest in het shoppingcentrum van Etterbeek, en beschikt over een veel groter arena dan zou je van de buitenkant zou verwachten. Het lasergevecht speelt zich af in een labyrinth van ongeveer 500m² met donkere gangetjes. Je kan kiezen uit verschillende formules and ofwel individueel ofwel in teams spelen. Elke speler krijgt een harnas met een ingebouwd infraroodsensor en een pistool dat infraroodstralen uitzendt. Hoewel één sessie maar 15 minuten duurt, zal je op het einde volledig uitgeput zijn van al het rennen, verstoppen en schieten. Versla je tegenstanders en bewijs dat je een waardige getuige bent!

Laser tag Brussels

Organiseer een kroegentocht

Een vrijgezellenavond is niet compleet zonder bier! Bij gelegenheden als deze is het sociaal aanvaard om de hele nacht te pintelieren met je beste maten. In Brussel zijn er genoeg cafés waar je daarvoor terechtkan. Begin misschien in de Poechenellekelder, waar ze een uitgebreide bierkaart hebben en een origineel kader dat met marionetten is versierd. Het personeel hecht veel belang aan beleefd gedrag, daarom kom je hier best wanneer iedereen nog relatief nuchter is. Ga vervolgens naar La Porte Noire, een bar in een middeleeuwse kelder. Behalve veel bier hebben ze er ook een uitgebreide whisky-selectie. Keer terug naar het centrum voor een authentiek Brussels café dat verborgen zit in een klein steegje. Bij Toone is een bruine kroeg die Kwak serveert in de typische glazen met houten staander. Nu ben je niet ver meer van Delirium, de wereldbekende bar met meer dan 1000 verschillende bieren. Vooral in het weekend gaat het er hier heel levendig aan toe. Voor meer inspiratie voor je kroegentocht, kan je terecht op onze pagina over de beste cafés in Brussel.

Kwak glass from Toone

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later