Zonsondergang op het Poelaertplein

| 2 min read

Zonsondergang op het Poelaertplein

Het Poelaertplein ligt op de Galgenberg in Brussel en biedt een prachtig panoramisch uitzicht over de Belgische hoofdstad. In de verte zie je zelfs de basiliek van Koekelberg en het Atomium liggen. Lokale straatmuzikanten of een georganiseerde DJ-set zorgen regelmatig voor sfeer. In de zomer installeert de stad Brussel er een 'Summer Info Point', een tijdelijke zomerbar met ligstoelen.

Place Poelaert, Brussels Place Poelaert, Brussels

Er wordt gesproken over een waterspiegel op het Poelaertplein. Zou dat niet cool zijn? Al blijf ik voorlopig toch wat sceptisch. Als het al zo lang duurt om de stellingen rond het Justitiepaleis weg te halen, dan zal er voor dit project ook wel nog even geduld nodig zijn.

Palace of Justice, Brussels

Het plein is vooral 's avonds heel gezellig. Breng iets mee om te drinken en geniet van het uitzicht. Tijdens het gouden uur staat het Justitiepaleis er stralend bij. Vervolgens zie je hoe de zon recht voor jou ondergaat en daarbij het centrum van Brussel met een donker dekentje bedekt.

Place Poelaert, Brussels Place Poelaert, Brussels Place Poelaert, Brussels Place Poelaert, Brussels

Als je uit de Marollen komt (omdat je bijvoorbeeld deze wandeling door de Marollen volgde), is het de moeite om even naar boven te klimmen voor het uitzicht. Maar je kan ook de lift nemen, die is namelijk gratis en vrij toegankelijk voor iedereen.

Place Poelaert, Brussels

Als je voor of na de zonsondergang iets wil gaan eten, kan je inspiratie halen uit dit overzicht met lekkere restaurantjes in de Marollen.

Place Poelaert, Brussels Place Poelaert, Brussels

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later