Zomeractiviteiten in Brussel

| 4 min read

Zomeractiviteiten in Brussel

Naarmate de dagen langer en warmer worden, ontdoet Brussel zich van haar stoffige wintermantel en onthult ze haar sprankelende persoonlijkheid, vol leven en energie. Met een magische spreuk laat ze de hele buurt stralen. Mensen op straat zijn gelukkiger, de stad voelt gezelliger aan, en de aangeboden activiteiten zijn gewoon ontelbaar. Om deze stelling te bewijzen en jou ook van deze schoonheid te laten genieten, hebben we een lijst opgesteld met leuke activiteiten die je in de zomer kan doen. Zo ontdek je Brussel op haar best!

Afkoelen af met een ijsje

Ben je op zoek naar een verfrissing tijdens de zomermaanden? Neem dan een verkoelende pauze in één van de beste ijsjeszaken van Brussel. Als je je in de buurt van het Sint-Katelijneplein bevindt, ga dan naar Gaston) voor een lekker ijsje met de meest originele smaken. Anders zijn er ook veel ijsjeszaken van [Australian Ice Cream] (https://www.australianice.be/fr/map-bxl.html) verspreid over de stad die uitstekend ijs alsook lekkere wafels verkopen. Laat je niet misleiden door de naam; het is een Belgisch merk.

Things to do in Brussels during Summer

Verken de Brusselse rooftopbars

Hoewel de bruine cafés van Brussel op koude dagen erg gezellig zijn, nodigt de zomer je nu uit om buiten te genieten van de lange, warme dagen. Bij voorkeur met een cocktail, en misschien ook met een panoramisch uitzicht over de stad. Met andere woorden: dit is je kans om de verschillende rooftopbars in Brussel te verkennen

Things to do in Brussels during Summer

Bekijk een openluchtfilm

Tijdens de zomer worden er in de hele stad openluchtfilms georganiseerd en vaak gebeurt dat op unieke locaties. Er is een groot aanbod aan evenementen, dus neem ze even door om te bepalen de welke het handigste is voor jou. Hier heb je een overzicht: Tour & Taxis Summer, Bruxelles fait son cinema, Vaux-Hall Summer, l’Heure d’été, Wolubilis, Josaphat fait son cinema, Cinéma en plein air...

Things to do in Brussels during Summer

Een aperitiefcruise op het kanaal

Brussels By Water organiseert korte cruises op het kanaal en biedt je daarbij de kans om Brussel uit een uniek perspectief te bekijken. Vanaf het dek van een boot verken je het kanaallandschap dat gekenmerkt wordt door industriële sites in combinatie met nieuwe architecturale projecten, winkelcentra en de maritieme haven van Brussel. Bij het instappen krijg je een glaasje bubbels om meteen in de sfeer te komen. Dan vertrekt de boot voor een tochtje van twee uur in de richting van Vilvoorde en terug. Onderweg kan je extra drankjes en hapjes bestellen aan de bar. Op een mooie zomeravond krijg je bovendien een uniek uitzicht op de zonsondergang.

Things to do in Brussels during Summer

Organiseer een picknick in het park

Picknicks zijn een fantastische activiteit voor in de zomer, omdat je de mooie Brusselse parken ontdekt terwijl je omringd wordt door goede vrienden. Omdat het zo'n open activiteit is, is het ook de ideale gelegenheid om meer mensen uit te nodigen en zo nieuwe vrienden te maken. Wij hebben een overzicht opgesteld van de beste parken om te picknicken in Brussel op basis van criteria als openingsuren, uitzicht en gezelligheid. Geen zin om aan de voorbereidingen te beginnen? Bestel dan een picknickmand van Josaphine's. Daarin zit alles wat je nodig hebt voor een zorgeloze picknick in het Josafatpark.

Things to do in Brussels during Summer

Bewonder Brussel van bovenaf

Zomer staat (meestal) synoniem voor een heldere, blauwe hemel die elke plek net dat tikkeltje interessanter maakt. Daarom is de zomer de beste periode om naar de verschillende uitkijkpunten te klimmen om al die schoonheid te bewonderen. Van deze prachtige uitkijkpunten over Brussel word je toch even stil...

Things to do in Brussels during Summer

Hou de agenda van Brussel in de gaten voor meer events

Tijdens de zomer worden er in Brussel een heleboel verschillende evenementen georganiseerd, die vaak ook gratis zijn. De bekendste Brusselse zomerfestivals zijn Brussels Summer Festival en Couleur Café. Via de Brusselse agenda blijf je op de hoogte van alle activiteiten en evenementen tijdens de zomermaanden.

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later