Le Cercueil

| 3 min read

Le Cercueil

Le Cercueil is Frans voor 'doodskist' alsook de naam van één van de bizartste cafeetjes in Brussel. In een zijstraat van de Grote Markt zit er een skelet op een bezemsteel achter het raam. Je vermoedt meteen dat er hier iets vreemds aan de gang is. Geïntrigeerd? Loop maar binnen via het donkere en ietwat creepy steegje dat naar het café leidt.

Le Cercueil, quirky bar in Brussels

Het café heeft geen ramen, waardoor het binnen nogal donker is. De enige lichtbron is het ultraviolette neonlicht. In het begin, wanneer je ogen nog moeten wennen aan de duisternis, zal je amper merken dat je eigenlijk niet rond een tafeltje zit... maar rond een doodskist. Hoewel de meesten zijn afgesloten met een houten deksel, is er eentje waar je via een glasplaat in kan kijken... Die arme stumperd ligt daar zo te zien wel al even.

Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels

Toen Le Cercueil in 1974 de deuren opende, was dat ongeveer een jaar na de release van de film 'The Exorcist'. Het verklaart waar de inspiratie voor het macabere decor vandaan komt.. De donkere setting en morbide elementen zorgen voor een akelige sfeer, die verbazend goed samengaat met de luide hardrockmuziek.

Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels

Als je nog geen kippenvel had gekregen van het lugubere decor, dan komt dat wel wanneer je de namen van de cocktails leest. Het is nogal moeilijk om je verbeelding niet de vrije loop te laten gaan met namen als devil's sperm, vampire blood, sex in the coffin... Als je de specialiteit van het huis bestelt, krijg je (doods)kop met daarin een brouwsel van geflambeerde likeur en Belgisch bier. Tijdens de bereiding hiervan komt er vuur aan te pas, wat het wel boeiend maakt om naar te kijken. Drink met mate(n), want het is redelijk straf!

Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels Le Cercueil, quirky bar in Brussels

Praktisch

  • Een cocktail kost tussen de 7,50 en 12 EUR, maar je kan ook 10 cocktails krijgen voor 50 EUR :-)
  • De biercocktail in een doodskop kost 10 EUR
  • De streekbieren zijn eerder duur met prijzen tussen 5 en 8 EUR

Comments

Do you have questions? Did you experience something similar? Did you notice a mistake? Please share!

Pin it for later