Brussel bezoeken

Wat mag je absoluut niet missen wanneer je Brussel voor de eerste keer als toerist bezoekt? In deze reisgids zetten we alle belangrijkste reistips op een rijtje om van jouw citytrip naar Brussel een onvergetelijke ervaring te maken. Naast de voornaamste bezienswaardigheden vind je hier ook heel wat tips over de beste restaurantjes, originele cafeetjes en transportmogelijkheden in de Belgische hoofdstad.

12 belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel

De meeste bezienswaardigheden (behalve het Atomium) liggen in het historische centrum op wandelafstand van elkaar. Wandel in de voetgangerszone rond de Grote Markt en verken het centrum op je eigen tempo. Met een pauze nu en dan voor wafels en een biertje natuurlijk ;-) Als je krap bij kas zit, kan je altijd inspiratie halen uit dit lijstje met gratis dingen om te doen in Brussel. Hieronder vind je een overzicht van plekken die je zeker moet bezoeken in Brussel, waarmee je aan de slag kan om je trip te plannen. Klik op de afbeelding om er meer over te lezen.

Hoeveel tijd heb je nodig om Brussel te bezoeken?

Als je een strakke planning hebt, kan je Brussel op één dag bezoeken, maar dan moet je je beperken tot de voornaamste bezienswaardigheden en niet te veel treuzelen. Twee, of zelfs drie dagen zou beter zijn, aangezien je dan de toeristische attracties kan bezoeken, maar ook de authentieke sfeer opsnuiven in lokale plekken die de ware identiteit van de stad onthullen. We hebben een paar dagplanningen opgesteld voor verschillende schema's.

Booking.com

6 plekken voor typisch Belgisch eten

Wanneer je in Brussel bent, zijn er een paar dingen die je zeker eens moet eten. Frietjes, chocolade en wafels staan vast al op je lijstje? Hieronder vind je een paar plaatsen waar je die kan krijgen. Als je zin hebt in iets voedzamers, kan je ook steeds naar één van de Belgische restaurants die typisch Belgische gerechten opdienen zoals stoofvlees, bloempanch of konijn met pruimen…

6 typisch Brusselse cafés

Eer zijn in Brussels zoveel leuke cafeetjes dat je je misschien afvraagt waar je nu eerst naartoe moet. Hieronder vind je een selectie met speciale cafés in het centrum van Brussel waar je terecht kan voor de beroemde Belgische bieren. Neem je tijd om ervan te genieten, want ze zijn redelijk straf! Deze shortlist houdt niet alleen rekening met de bierkeuze, maar ook met de uitzonderlijke sfeer en inrichting van de cafés. Je moet zelf maar eens gaan kijken ;-)

Zich verplaatsen in Brussel

Voor een hoofdstad is Brussel niet zo groot, wat het heel makkelijk maakt om je er te verplaatsen. De voornaamste bezienswaardigheden liggen in het historische centrum op wandelafstand van elkaar. Voor grotere afstanden kan je het openbaar vervoer gebruiken dat bestaat uit een uitgebreid aanbod van metro-, tram-, bus- en treinverbindingen. In ons artikel over de verplaatsingsmogelijkheden in Brussel vind je een overzicht en meer uitleg.

Handige apps in Brussel

Hoe moet je van A naar B? Waar zal je vanavond gaan eten? Je bent op zoek naar het uurrooster van een bus, trein, metro… Verschillende apps bieden het antwoord op al deze vragen en maken je zo het leven een heel stuk makkelijker. Wij hebben een lijstje opgesteld met onmisbare apps voor Brussel. Heel handig wanneer je Brussel bezoekt of er woont.

Andere plekken om te bezoeken in België